Periajul corect al dinților
Cât timp ar trebui să folosim pentru a ne spăla dinții în fiecare zi?
Alocăm suficient timp periajului? Folosim o tehnică de periat corectă de fiecare dată?
Periajul dinților este o parte importantă a unei rutine adecvate de îngrijire dentară. Pentru mulți oameni periajul dinților face parte din rutina zilnică, dar oare facem asta alocând suficient timp periajului? Folosim o tehnică de periat corectă de fiecare dată?
Pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința să ne grăbim când îndeplinim această sarcină crucială, tocmai pentru că periajul devine un automatism căruia îi acordăm din ce în ce mai puțină atenție.
Deci, cât timp ar trebui să folosim pentru a ne spăla dinții în fiecare zi? Experții dentari sunt de acord că este important să facem asta timp de două minute de două ori pe zi, de obicei dimineața și seara. Petrecând două minute pentru această sarcină de fiecare dată când periem dinții, avem timp suficient pentru a curăța bine toate suprafețele fiecărui dinte, inclusiv suprafața interioară, suprafața exterioară și suprafața de mestecat.
Îngrijirea corespunzătoare a dinților și a gingiilor necesită atenție. Tocmai “atenția” este trecută cu vederea sau este uitată complet. Din păcate, acest lucru poate duce la o sănătate orală deficitară.
Ce putem face pentru a dobândi sau a păstra o bună sănătate orală?
În primul rând, am putea să ne cronometrăm timpul pe care îl dedicăm periajului. La urma urmei două minute de periaj nu este un efort prea mare pentru un zâmbet frumos, nu este așa? Putem începe imediat să folosim cronometrul pe care îl avem pe telefon pentru a ne asigura că suntem riguroși atunci când vine vorba de sănătatea noastră.
Apoi, ne va fi de mare folos un plan de periaj. Doar respectarea timpului de periaj nu ne este de prea mare folos fără a curăța toate suprafețele. Urmarea unui plan și spălarea dinților în același mod de fiecare dată ne va ajuta să evitam această problemă. Cel mai bun mod de a ne spăla bine dinții este să începem dintr-o parte a gurii în cealaltă. Mai întâi periem suprafața interioară, trecem apoi la suprafața exterioară și în cele din urmă, curățăm suprafața de mestecat a dintelui. Repetăm aceste mișcări plecând, de exemplu, din partea stângă a gurii și până când ajungem în partea dreaptă.
Acum, pentru că știm cât timp este necesar pentru periaj și avem pașii de urmat pentru a curăța toate suprafețele dinților nu ne mai rămâne decât să fim consecvenți. De aceea este necesar să facem din periaj o prioritate. Modul în care se facem acest lucru va varia în funcție de persoană. Cu toate acestea, dedicând timp acestei sarcini cruciale, ne vom asigura că sănătatea noastră orală este una bună.
Ce ar mai trebui făcut pentru a ne asigura că nu avem probleme de sănătate orală?
Igiena orală zilnică cade în sarcina noastră și este ceva ce putem duce la îndeplinire cu succes. Sunt totuși și lucruri pentru care avem nevoie de ajutorul specialiștilor. Ne referim aici la periajul profesional și la controalele stomatologice periodice. Două vizite anual pentru controlul de specialitate și igienizare profesională reprezintă garanția unei danturi sănătoase. În plus, este important să ne prezentăm la medic ori de câte ori observăm modificări de culoare ale dinților, sensibilitate a gingiilor, sângerări în urma perlajului.
Pentru mai multe informații și sfaturi despre tehnici de periaj, periuțe de dinți sau paste de dinți potrivite situației dumneavoastră programați-vă un consult în clinica noastră.
La Implant Consult construim zâmbete!