Informații pacienți
Tratamentul SKY fast & fixed – ce înseamnă dinți ficși în 24 de ore?
Dr. Florian Obădan, PhD, DDS
Astăzi, cea mai eficientă cale pentru înlocuirea dinților lipsă este implantologia dentară.
Cu toții am auzit despre implanturi care sunt protezate, adică pe care se fixează dinți artificiali. Eu lucrez cu sistemul de implanturi dentare SKY de la bredent din 2006. De atunci mii de pacienți au beneficiat de metoda de încărcare imediată SKY fast & fix. Încărcarea imediată a implanturilor cred că este unul dintre visele cele mai vechi ale stomatologiei moderne și este o procedură pe care o realizăm cu succes în clinica noastră.
Citește în continuareImplanturi germane pentru zâmbete românești
Avem încredere în tehnologie. Am ales încă de la început calitatea. Calitatea pentru un preț corect.
Folosim cu succes un sistem de implanturi dentare “Made in Germany”. După mai bine de 10 ani avem convingerea că am făcut cea mai bună alegere pentru pacienții noștri. Fie că discutăm despre restaurări unidentare sau a întregului arc dentar, noile tehnologii bredent, confirmă mottoul companiei: “Leading in immediate restorations powered by physiological prosthetics”.
Tratamentul cu implanturi dentare nu este un panaceu universal. El este recomandat doar acolo unde dintele natural nu poate fi salvat de către medicul dentist. Evident, situația clinică a pacientului este cea care determină medicul să propună pacientului un astfel de tratament. Este bine de știut că totdeauna există și alte opțiuni pentru pacient.
Citește în continuareDinți ficși pe suport de implanturi dentare, în mai puțin de 24 de ore
Deși tratamentul cu implanturi dentare are avantaje greu de contestat și devine din ce în ce mai accesibil, tratamentele convenționale sunt încă disponibile: puntea dentară pentru restaurările unidentare și proteza mobilă pentru restaurările parțiale sau integrale pentru o arcadă.
“Dinți ficși în mai puțin de 24 de ore” - un deziderat care poate părea ușor de atins din perspectiva pacientului. Pentru echipa medicală, lucrurile sunt însă ceva mai complicate. Sarcina alegerii unui sistem de implanturi dentare revine exclusiv echipei medicale. Prin prisma studiului și a experienței, medicul implantolog va alege un sistem de implanturi dentare potrivit oricărei situații clinice a pacienților, atât din perspectiva implantului dentar (rădăcina) cât și din perspectiva proteticii (coroana). În plus, medicul implantolog are nevoie de concepte de tratament cu multe alte componente pe lângă implantul propriu zis. Evident, pentru ca pacientul să poată beneficia de inserarea implantului și protezarea acestuia în doar câteva ore este nevoie ca din echipa din medicală, pe lângă implantolog, să facă parte și un tehnician dentar. Doar astfel coroana individuală poate fi fabricată atât de rapid. În plus, efortul întregii echipe poate fi sabotat dacă pacientul nu respectă indicațiile stricte de alimentație și igienă.
Citește în continuareImplantul dentar din zirconiu - rol esențial în stomatologia biomimetică și holistică
Implantul ceramic este realizat dintr-un biomaterial fiabil și de succes.
Creșterea cererii de stomatologie biomimetică și holistică dar și dorința pacienților pentru restaurări estetice și eliminarea unor posibile reacții nedorite ale organismului față de metalele restaurărilor protetice care sunt de asemenea în creștere, determină producătorii de dispozitive medicale să se folosească de dezvoltarea tehnologiei pentru a inova și în domeniul implantologiei.
Citește în continuareȘtiți când este nevoie să vă prezentați de urgență la medicul dentist?
Este foarte important să nu neglijați semnele și simptomele afecțiunilor cavității bucale.
În majoritatea situațiilor, oamenii ajung foarte târziu la medicul dentist, când riscul de a pierde unul sau mai mulți dinți afectați din diverse motive este mare. Acest lucru se întâmplă pentru că pacienții ignoră câteva semne importante. Când ar trebui totuși să facem o programare la medicul nostru dentist, în cel mai scurt timp cu putință?
Citește în continuareExtracția dentară: recomandări post-extracție
Ce să faceți și ce să nu faceți după o extracție dentară pentru a vă reface cât mai rapid.
Extracția dentară este intervenția chirurgicală prin care un dinte care nu a putut fi salvat este îndepărtat din cavitatea bucală. După această intervenție există câteva riscuri pe care trebuie să le evitați: sângerarea și infecțiile. Dacă urmați indicațiile medicului, vă odihniți suficient și vă asigurați o igienă bucală bună, vă puteți recupera relativ repede. Extracțiile dentare sunt intervenții des folosite în practica medicului dentist iar în clinica noastră ne străduim să ne asigurăm că toți pacienții au o experiență confortabilă și sunt în deplină siguranță.
Citește în continuareNoul implant copaSKY ultrascurt
Cu copaSKY ultrascurt, de la bredent medical, ni se oferă acum soluția ideală pentru tratamentul cu implanturi dentare în cazul crestelor alveolare scurte și late.
Noul implant copaSKY ultrascurt a fost creat special pentru pacienții cu resorbție osoasă. Utilizarea acestui implant ultrascurt, de exemplu, evită procedurile chirurgicale pentru augmentare osoasă. Utilizarea optimă a osului disponibil este asigurată grație designului implantului și protocolului chirurgical orientat spre os, astfel încât stabilitatea primară ridicată și osteointegrarea completă sunt garantate. În acest fel, atât stresul traumatic pentru pacienți cât și numărul de ședințe de tratament pot fi reduse.
Citește în continuareLa ce vârstă a copilului este recomandată prima vizită la dentist?
Este îmbucurător pentru noi, medicii dentiști, să observăm creșterea preocupării părinților pentru sănătatea dentară a copilului. Răspundem și aici câtorva întrebări, dintre cele mai des adresate nouă.
Copiii pot fi traumatizați dacă prima vizită în clinica stomatologică are loc atunci când deja au apărut primele probleme. În acest caz, se va face o asociere între durere și medicul dentist, de aceea ar fi ideal ca vizitele la medicul specialist să fie regulate chiar în lipsa unor probleme vizibile sau a dureri.
Recomandăm ca prima vizită la dentist a copilului să aibă loc la o vârstă cât mai fragedă, atunci când dințișorii încep să erupă.
Scopul vizitelor nu este doar depistarea cariilor ci și a deficientelor de creștere a oaselor maxilare. Împreună cu părinții, dentistul poate identifica și corecta obiceiurile vicioase evitând efectele nocive ale acestora pe termen lung.
Citește în continuareDe ce dinți ficși în loc de proteză dentară mobilă?
Dr. Magdalena Obădan
Tratamentul cu implanturi dentare SKY fast & fixed este cu adevărat inovator. Adresat, în principal, pacienților edentați total aduce rapid o schimbare radicală în viața acestora.
Dacă vă întrebați de ce dinți ficși în loc de proteză dentară mobilă, iată doar câteva dintre avantaje:
- Implanturile dentare împiedică resorbția osoasă
- Retenția lucrării protetice se face prin înșurubare
- Bolta palatină nu este acoperită
- Nu mai există restricții de consistență a alimentelor
- Dormi cu dinții tăi
- O singură zi și o singură intervenție chirurgicală pentru inserarea implanturilor și fixarea lucrării protetice
- Vorbești, râzi sau mănânci fără teama unui incident stânjenitor
SKY fast & fixed - Un nou concept terapeutic
Dr. Florian Obădan, PhD, DDS
O referință în ceea ce privește un tratament cu implanturi dentare eficient pentru "generația 50 plus". Peste 30.000 de pacienți mulțumiți și fericiți confirmă succesul acestui concept terapeutic.
Creșterea considerabilă a gradului de acceptare a tratamentului de către pacienți rezidă tocmai din perioada foarte scurtă a acestuia. Practic în mai puțin de o zi pacienții primesc dinți ficși cu care pot mânca, vorbi, râde dar mai presus de toate își vor recăpăta bucuria de a trăi.
Citește în continuarePeriajul corect al dinților
Cât timp ar trebui să folosim pentru a ne spăla dinții în fiecare zi?
Periajul dinților este o parte importantă a unei rutine adecvate de îngrijire dentară. Pentru mulți oameni periajul dinților face parte din rutina zilnică, dar oare facem asta alocând suficient timp periajului? Folosim o tehnică de periat corectă de fiecare dată?
Pe măsură ce îmbătrânim, avem tendința să ne grăbim când îndeplinim această sarcină crucială, tocmai pentru că periajul devine un automatism căruia îi acordăm din ce în ce mai puțină atenție.
Deci, cât timp ar trebui să folosim pentru a ne spăla dinții în fiecare zi? Experții dentari sunt de acord că este important să facem asta timp de două minute de două ori pe zi, de obicei dimineața și seara. Petrecând două minute pentru această sarcină de fiecare dată când periem dinții, avem timp suficient pentru a curăța bine toate suprafețele fiecărui dinte, inclusiv suprafața interioară, suprafața exterioară și suprafața de mestecat.
Îngrijirea corespunzătoare a dinților și a gingiilor necesită atenție. Tocmai “atenția” este trecută cu vederea sau este uitată complet. Din păcate, acest lucru poate duce la o sănătate orală deficitară.
Citește în continuareCBCT - O imagine clară cu mai multe detalii, un timp de expunere scăzut, o cantitate mai mică de radiații
Am ales să ne bazăm pe tehnologie și pentru dotarea propriului laborator de imagistică dentară. Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) este o tehnologie de imagistică medicală ultramodernă ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.
Imaginile obținute sunt ideale pentru multe cazuri clinice:
- Tratamentele cu implanturi dentare, deoarece face posibilă planificarea poziției exacte a implanturilor dentare crescând astfel simțitor rata de succes a tratamentului;
- Ortodonție, deoarece permite estimarea cantității de os din jurul rădăcinilor dentare precum și localizarea dinților neerupți.
Dar, ce face această tehnologie cu adevărat extraordinară este cantitatea extrem de mică de radiații administrată, care nu pune în pericol sănătatea pacienților. Cantitatea de radiații la care ești expus in timpul efectuării unei ortopantomograme este mai mică decât cantitatea de radiații pe care o primești în timpul unui zbor de câteva ore cu avionul.
Ortodonția nu se adresează doar copiilor, dinții pot fi îndreptați la orice vârstă
Aparatul ortodontic este un dispozitiv medical folosit pentru prevenirea și tratamentul pozițiilor defectuoase ale dinților, reglarea ocluziei, sau altfel spus a mușcăturii și a rapoartelor dintre maxilar și mandibulă. Medicul specialist ortodont este cel care stabilește tratamentul și tipul aparatului dentar care este individualizat pentru fiecare pacient în parte.
În prezent medicul are mult mai multe posibilități pentru a oferi un tratament corect și eficient dar și de a satisface nevoile de confort ale pacientului său. Aparatele dentare sunt fixe sau mobile, la vedere sau ascunse privirii, mai ușor de purtat și de igienizat. După o consultație de specialitate în clinica noastră cu siguranță vom găsi cea mai bună opțiune de tratament pentru tine
Iată ce trebuie să faci pentru a-ți menține dinții sănătoși
Numeroase studii științifice arată că se poate face o corelare între o igienă orală corespunzătoare și scăderea riscului de naștere prematură în cazul femeilor însărcinate sau de reducere a riscului de boli ale creierului în special în rândul vârstnicilor. În schimb, igiena orală deficitară poate duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare, de boli pulmonare și respiratorii, de diabet, de pierdere a dinților provocată de parodontită, precum și la o stare de disconfort având drept cauză halena.
Ce este de făcut?
- Periază-ți corect dinții – Sunt suficiente 2-3 minute de periaj de două ori pe zi. Este important ca după periaj să folosești apa de gură și de asemenea să înlocuiești periuța de dinți după 3-4 luni de utilizare.
- Renunță la fumat – Fumatul este un factor de risc pentru multe afecțiuni. Printre consecințele dăunătoare ale fumatului sunt îngălbenirea dinților și reducerea cantității de salivă și de oxigen la nivel celular. Acestea duc la un aspect neplăcut dar și la îngreunarea vindecării gingiei facilitând depunerea plăcii bacteriene precum și progresia bolii parodontale.
- Redu consumul de băuturi carbogazoase – Acestea conțin acizi și coloranții artificiali care atacă smalțul determinând demineralizarea și colorarea dintelui, favorizând apariția sensibilității dentare.
- Alege un regim de viață echilibrat și sănătos – consumă cât mai multe fructe, legume crude, lactate, pește, brânzeturi. Acestea sunt câteva dintre alimentele care ajută la menținerea sănătății dentare. Consumul zahărului și al alimentelelor care colorează sau slăbesc smalțul dentar ar trebui redus.
- Vizitează periodic medicul stomatolog – Două vizite anual pentru controlul de specialitate și igienizare profesională reprezintă garanția unei danturi sănătoase. Ar trebui să te prezinți la medic ori de câte ori observi modificări de culoare ale dinților, sensibilitate a gingiilor, sângerări în urma perlajului.
Cum evităm resorbția osului alveolar?
Dr. Florian Obădan, PhD, DDS
Ideea de a rămâne fără ultimii dinți este una dintre cele mai sumbre perspective pentru ființa umană. Dar amânarea prelungită a extracției dinților mobili, contribuie de fapt la distrugerea arhitecturii osului alveolar.
Ce este de făcut? Primul gest este să încercam să îmbunătățim igiena locală; aceasta trebuie făcută și cu ajutorul periuței și pastei de dinți, cu ața dentară, dar și mărind amplitudinea și frecventa mișcărilor limbii. În cazul în care inflamația persistă, o programare la stomatolog devine cea mai bună alegere.
Citește în continuareAm măseaua umflată… Este de la aerul condiționat sau este o infecție dentară?
Dr. Magdalena Obădan
Ce este un abces dentar? Care sunt semnele, simptomele și cauzele unei abces dentar? Care este tratamentul și oare ni-l putem administra singuri acasă? Poate fi redus riscul de apariție al unui abces dentar?
Adeseori pacienții noștri confundă efectul aerului condiționat cu efectul unei infecții dentare. De aceea m-am hotărât să scriu câteva rânduri despre abcesul dentar. Un abces dentar este o infecție în cadrul unui dinte care s-a extins la vârful sau în jurul rădăcinii.
Citește în continuareNe pasă! Calitate a vieții la orice vârstă
Dr. Magdalena Obădan
În 70% din cazurile medicale în care seniorii au probleme cu adaptarea protezelor dentare principalul motiv este pierderea volumului osos. Vizita periodică la medic pentru căptușire sau folosirea cremei adezive nu reprezintă o soluție decât pe termen scurt.
Chiar și pentru aceste cazuri deosebite există în prezent soluții. Tratamentul cu mini implanturi dentare pe care îl oferim pacienților noștri poate însemna revenirea la o viață normală. Retenția sigură a protezei oferă încredere pacienților pentru a zâmbi, vorbi sau a-și relua obiceiurile alimentare la care au fost nevoiți să renunțe o dată cu pierderea dinților. De asemenea, ușurința cu care pacienții pot scoate proteza pentru igienizare reprezintă un avantaj.
Dantură completă, restaurare estetică
Tratamentul de restaurare pe suport de implant dentar, este totdeauna alegerea corectă pentru pacienții cu o dantură sănătoasă dar care au o lacună datorată pierderii unui singur dinte.
Am pierdut un dinte - ce fac acum? Punte convențională sau coroană individuală pe implant?
Dacă vrei să-ți păstrezi zâmbetul, chiar și după pierderea unui dinte din cauza unui accident, vei alege cu siguranță un tratament de restaurare pe suport de implant dentar. În felul acesta nimic nu va umbri frumusețea dinților tăi.
Citește în continuareImplantul dentar ceramic whiteSKY - 100% biocompatibil
Dorința pacienților pentru restaurări estetice și eliminarea unor posibile reacții nedorite ale organismului față de metalele restaurărilor protetice sunt în creștere.
Aspectul foarte asemănător cu al dinților naturali, lipsa de adeziune a plăcii bacteriene, rezistența zirconiului dar și lipsa reacțiilor alergice pentru pacienți sunt doar câteva dintre avantajele ce recomandă acest implant.
Lipsa metalului din construcția acestui implant protejează pacienții de reacții alergice nedorite. whiteSKY, care este fabricat exclusiv din „brezirkon”, este pe deplin biocompatibil și, de asemenea, este perfect potrivit pentru pacienții deosebit de sensibili. Studiile științifice au arătat că prezintă aceleași caracteristici ca suprafețele de titan comparabile în ceea ce privește osteointegrarea.
Datorită designului dintr-o singură piesă al implantului, acesta este întotdeauna potrivit pentru încărcare imediată.
Citește în continuareTrăiește Sănătos!
Îngrijirea zilnică a danturii, periajul și folosirea aței dentare, contribuie la evitarea apariției problemelor și ne scutește de multă suferință.
Menținerea unei bune igiene orale este unul dintre lucrurile importante pe care le putem face pentru starea generală de bine a organismului. Dinții sănătoși nu numai că arată bine, dar contribuie și la o alimentație și vorbire fără probleme. Pe lângă ceea ce putem face singuri pentru sănătatea noastră orală este nevoie și de un specialist. Majoritatea medicilor dentiști recomandă un control de rutină la intervale regulate de timp de 6 luni.
Când ar trebui totuși să facem o programare la medicul nostru dentist în cel mai scurt timp cu putință?
- Atunci când apar durerile de dinți
- Atunci când se produc traumatisme la nivelul feței, maxilarului sau dinților
- Atunci când gingiile sângerează la apăsare sau la periaj
- Atunci când gingiile sunt roșii, sensibile sau dacă apare un abces
- Atunci când dinții se mișcă sau își schimbă poziția unii față de ceilalți
- Atunci când respirația urât mirositoare persistă și apare și un gust neplăcut
- Atunci când o rană la nivelul cavității bucale nu se vindecă în cel mult două săptămâni
Albirea dinților fără demineralizarea smalțului dentar
Dinți mai albi printr-un tratament cosmetic de albire dentară. O procedură stomatologică sigură în urma căreia dinții pot fi cu până la 3 - 8 nuanțe mai albi.
Albirea dinților, fără demineralizarea smalțului dentar și fără sensibilitate apărută ulterior procesului de albire. Tratamentele de albire dentară sunt personalizate pentru fiecare pacient în funcție de cauzele care au provocat pierderea albului natural al dinților: alimentație, fumat, vârstă. Albirea se realizează cu lampa revoluționară Beyond Polus - ultima generație de lămpi cu tehnologie led cu lumină rece.
Rezultatul? Dinți mai albi fără riscuri și sensibilitate post-albire!
La Implant Consult folosim doar produse medicale de top
În prezent, cea mai bună soluție din perspectiva pacientului pentru înlocuirea dinților lipsă este implantul dentar.
În clinica noastră folosim cu succes un sistem de implanturi dentare “Made in Germany”. După mai bine de 10 ani avem convingerea că am făcut cea mai bună alegere pentru pacienții noștri. Atuul folosirii unui singur sistem de implanturi dentare este exploatat la maximum de întreaga noastră echipă medicală prin cunoașterea deplină a tuturor elementelor sistemului dar și a procedurilor conceptelor de tratament.
Citește în continuare