Informații pacienți

Informatii pentru pacienti | Implant Consult - Clinica Stomatologica

SKY fast & fixed - Un nou concept terapeutic

Dr. Dr. Florian Obădan

O referință în ceea ce privește un tratament cu implanturi dentare eficient pentru "generația 50 plus". Peste 30.000 de pacienți mulțumiți și fericiți confirmă succesul acestui concept terapeutic.

SKY fast & fixed - Un nou concept terapeutic. Dinti intr-o zi la Implant Consult

Creșterea considerabilă a gradului de acceptare a tratamentului de către pacienți rezidă tocmai din perioada foarte scurtă a acestuia. Practic în mai puțin de o zi pacienții primesc dinți ficși cu care pot mânca, vorbi, râde dar mai presus de toate își vor recăpăta bucuria de a trăi.


Citește în continuare

Schimbă-ți perspectiva!

Prima vizită la dentist a copilului trebuie să aibă loc la o vârstă cât mai fragedă, atunci când dințișorii încep să erupă și înainte de apariția oricărei probleme care poate fi însoțită de durere. Astfel evităm asocierea dintre durere și dentist.

Prima vizita la dentist pentru copii

Copiii pot fi traumatizați dacă prima vizită în clinica stomatologică are loc atunci când deja au apărut primele probleme. În acest caz, se va face o asociere între durere și medicul dentist, de aceea ar fi ideal ca vizitele la medicul specialist să fie regulate chiar în lipsa unor probleme vizibile sau a dureri.

Recomandăm ca prima vizită la dentist a copilului să aibă loc la o vârstă cât mai fragedă, atunci când dințișorii încep să erupă.

Scopul vizitelor nu este doar depistarea cariilor ci și a deficientelor de creștere a oaselor maxilare. Împreună cu părinții, dentistul poate identifica și corecta obiceiurile vicioase evitând efectele nocive ale acestora pe termen lung.


De ce dinți ficși în loc de proteză dentară mobilă?

Dr. Magdalena Obădan

Tratamentul cu implanturi dentare SKY fast & fixed este cu adevărat inovator. Adresat, în principal, pacienților edentați total aduce rapid o schimbare radicală în viața acestora.

De ce dinti ficsi in locul protezei dentare mobile? SKY fast & fixed - Un nou concept terapeutic. Dinti intr-o zi la Implant Consult

Dacă vă întrebați de ce dinți ficși în loc de proteză dentară mobilă, iată doar câteva dintre avantaje:

 • Implanturile dentare împiedică resorbția osoasă
 • Retenția lucrării protetice se face prin înșurubare
 • Bolta palatină nu este acoperită
 • Nu mai există restricții de consistență a alimentelor
 • Dormi cu dinții tăi
 • O singură zi și o singură intervenție chirurgicală pentru inserarea implanturilor și fixarea lucrării protetice
 • Vorbești, râzi sau mănânci fără teama unui incident stânjenitor

Citește în continuare

CBCT - O imagine clară cu mai multe detalii, un timp de expunere scăzut, o cantitate mai mică de radiații

Am ales să ne bazăm pe tehnologie și pentru dotarea propriului laborator de imagistică dentară. Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) este o tehnologie de imagistică medicală ultramodernă ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

O imagine clara cu mai multe detalii, un timp de expunere scazut, o cantitate mai mica de radiatii

Imaginile obținute sunt ideale pentru multe cazuri clinice:

 • Tratamentele cu implanturi dentare, deoarece face posibilă planificarea poziției exacte a implanturilor dentare crescând astfel simțitor rata de succes a tratamentului;
 • Ortodonție, deoarece permite estimarea cantității de os din jurul rădăcinilor dentare precum și localizarea dinților neerupți.

Dar, ce face această tehnologie cu adevărat extraordinară este cantitatea extrem de mică de radiații administrată, care nu pune în pericol sănătatea pacienților. Cantitatea de radiații la care ești expus in timpul efectuării unei ortopantomograme este mai mică decât cantitatea de radiații pe care o primești în timpul unui zbor de câteva ore cu avionul.


Ortodonția nu se adresează doar copiilor, dinții pot fi îndreptați la orice vârstă

Aparatul ortodontic este un dispozitiv medical folosit pentru prevenirea și tratamentul pozițiilor defectuoase ale dinților, reglarea ocluziei, sau altfel spus a mușcăturii și a rapoartelor dintre maxilar și mandibulă. Medicul specialist ortodont este cel care stabilește tratamentul și tipul aparatului dentar care este individualizat pentru fiecare pacient în parte.

Ortontia nu se adreseaza doar copiilor, dintii pot fi îndreptati la orice varsta

În prezent medicul are mult mai multe posibilități pentru a oferi un tratament corect și eficient dar și de a satisface nevoile de confort ale pacientului său. Aparatele dentare sunt fixe sau mobile, la vedere sau ascunse privirii, mai ușor de purtat și de igienizat. După o consultație de specialitate în clinica noastră cu siguranță vom găsi cea mai bună opțiune de tratament pentru tine


Iată ce trebuie să faci pentru a-ți menține dinții sănătoși

Numeroase studii științifice arată că se poate face o corelare între o igienă orală corespunzătoare și scăderea riscului de naștere prematură în cazul femeilor însărcinate sau de reducere a riscului de boli ale creierului în special în rândul vârstnicilor. În schimb, igiena orală deficitară poate duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare, de boli pulmonare și respiratorii, de diabet, de pierdere a dinților provocată de parodontită, precum și la o stare de disconfort având drept cauză halena.

Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti mentine dintii sanatosi

Ce este de făcut?

 • Periază-ți corect dinții – Sunt suficiente 2-3 minute de periaj de două ori pe zi. Este important ca după periaj să folosești apa de gură și de asemenea să înlocuiești periuța de dinți după 3-4 luni de utilizare.
 • Renunță la fumat – Fumatul este un factor de risc pentru multe afecțiuni. Printre consecințele dăunătoare ale fumatului sunt îngălbenirea dinților și reducerea cantității de salivă și de oxigen la nivel celular. Acestea duc la un aspect neplăcut dar și la îngreunarea vindecării gingiei facilitând depunerea plăcii bacteriene precum și progresia bolii parodontale.
 • Redu consumul de băuturi carbogazoase – Acestea conțin acizi și coloranții artificiali care atacă smalțul determinând demineralizarea și colorarea dintelui, favorizând apariția sensibilității dentare.
 • Alege un regim de viață echilibrat și sănătos – consumă cât mai multe fructe, legume crude, lactate, pește, brânzeturi. Acestea sunt câteva dintre alimentele care ajută la menținerea sănătății dentare. Consumul zahărului și al alimentelelor care colorează sau slăbesc smalțul dentar ar trebui redus.
 • Vizitează periodic medicul stomatolog – Două vizite anual pentru controlul de specialitate și igienizare profesională reprezintă garanția unei danturi sănătoase. Ar trebui să te prezinți la medic ori de câte ori observi modificări de culoare ale dinților, sensibilitate a gingiilor, sângerări în urma perlajului.

Cum evităm resorbția osului alveolar?

Dr. Dr. Florian Obădan

Ideea de a rămâne fără ultimii dinți este una dintre cele mai sumbre perspective pentru ființa umană. Dar amânarea prelungită a extracției dinților mobili, contribuie de fapt la distrugerea arhitecturii osului alveolar.

Resorbtia osului alveolar este stopata cand in locul dintelui extras este inserat un implant dentar

Ce este de făcut? Primul gest este să încercam să îmbunătățim igiena locală; aceasta trebuie făcută și cu ajutorul periuței și pastei de dinți, cu ața dentară, dar și mărind amplitudinea și frecventa mișcărilor limbii. În cazul în care inflamația persistă, o programare la stomatolog devine cea mai bună alegere.


Citește în continuare

Am măseaua umflată… Este de la aerul condiționat sau este o infecție dentară?

Dr. Magdalena Obădan

Ce este un abces dentar? Care sunt semnele, simptomele și cauzele unei abces dentar? Care este tratamentul și oare ni-l putem administra singuri acasă? Poate fi redus riscul de apariție al unui abces dentar?

Ce este un abces dentar? Simptome, cauze, tratament

Adeseori pacienții noștri confundă efectul aerului condiționat cu efectul unei infecții dentare. De aceea m-am hotărât să scriu câteva rânduri despre abcesul dentar. Un abces dentar este o infecție în cadrul unui dinte care s-a extins la vârful sau în jurul rădăcinii.


Citește în continuare

Ne pasă! Calitate a vieții la orice vârstă

Dr. Magdalena Obădan

În 70% din cazurile medicale în care seniorii au probleme cu adaptarea protezelor dentare principalul motiv este pierderea volumului osos. Vizita periodică la medic pentru căptușire sau folosirea cremei adezive nu reprezintă o soluție decât pe termen scurt.

Fixarea protezei mobile fără cremă adezivă pe un suport de mini implanturi dentare la Implant Consult

Chiar și pentru aceste cazuri deosebite există în prezent soluții. Tratamentul cu mini implanturi dentare pe care îl oferim pacienților noștri poate însemna revenirea la o viață normală. Retenția sigură a protezei oferă încredere pacienților pentru a zâmbi, vorbi sau a-și relua obiceiurile alimentare la care au fost nevoiți să renunțe o dată cu pierderea dinților. De asemenea, ușurința cu care pacienții pot scoate proteza pentru igienizare reprezintă un avantaj.


Dantură completă, restaurare estetică

Tratamentul de restaurare pe suport de implant dentar, este totdeauna alegerea corectă pentru pacienții cu o dantură sănătoasă dar care au o lacună datorată pierderii unui singur dinte.

Tratament de restaurare pe suport de implant dentar pentru pacientii unidentati la Implant Consult

Am pierdut un dinte - ce fac acum? Punte convențională sau coroană individuală pe implant?

Dacă vrei să-ți păstrezi zâmbetul, chiar și după pierderea unui dinte din cauza unui accident, vei alege cu siguranță un tratament de restaurare pe suport de implant dentar. În felul acesta nimic nu va umbri frumusețea dinților tăi.


Implantul dentar ceramic whiteSKY - 100% biocompatibil

Dorința pacienților pentru restaurări estetice și eliminarea unor posibile reacții nedorite ale organismului față de metalele restaurărilor protetice sunt în creștere.

Tratament de restaurare pe suport de implant dentar pentru pacientii unidentati la Implant Consult

Aspectul foarte asemănător cu al dinților naturali, lipsa de adeziune a plăcii bacteriene, rezistența zirconiului dar și lipsa reacțiilor alergice pentru pacienți sunt doar câteva dintre avantajele ce recomandă acest implant.

Lipsa metalului din construcția acestui implant protejează pacienții de reacții alergice nedorite. whiteSKY, care este fabricat exclusiv din „brezirkon”, este pe deplin biocompatibil și, de asemenea, este perfect potrivit pentru pacienții deosebit de sensibili. Studiile științifice au arătat că prezintă aceleași caracteristici ca suprafețele de titan comparabile în ceea ce privește osteointegrarea.

Datorită designului dintr-o singură piesă al implantului, acesta este întotdeauna potrivit pentru încărcare imediată.


Trăiește Sănătos!

Îngrijirea zilnică a danturii, periajul și folosirea aței dentare, contribuie la evitarea apariției problemelor și ne scutește de multă suferință.

Traieste sanatos ! Igrijeste-ti dantura la Clinica Implant Consult

Menținerea unei bune igiene orale este unul dintre lucrurile importante pe care le putem face pentru starea generală de bine a organismului. Dinții sănătoși nu numai că arată bine, dar contribuie și la o alimentație și vorbire fără probleme. Pe lângă ceea ce putem face singuri pentru sănătatea noastră orală este nevoie și de un specialist. Majoritatea medicilor dentiști recomandă un control de rutină la intervale regulate de timp de 6 luni.

Când ar trebui totuși să facem o programare la medicul nostru dentist în cel mai scurt timp cu putință?

 • Atunci când apar durerile de dinți
 • Atunci când se produc traumatisme la nivelul feței, maxilarului sau dinților
 • Atunci când gingiile sângerează la apăsare sau la periaj
 • Atunci când gingiile sunt roșii, sensibile sau dacă apare un abces
 • Atunci când dinții se mișcă sau își schimbă poziția uni față de ceilalți
 • Atunci când respirația urât mirositoare persistă și apare și un gust neplăcut
 • Atunci când o rană la nivelul cavității bucale nu se vindecă în cel mult două săptămâni

Albirea dinților fără demineralizarea smalțului dentar

Dinți mai albi printr-un tratament cosmetic de albire dentară. O procedură stomatologică sigură în urma căreia dinții pot fi cu până la 3 - 8 nuanțe mai albi.

Dinti mai albi printr-un tratament cosmetic de albire dentara la Clinica Implant Consult

Albirea dinților, fără demineralizarea smalțului dentar și fără sensibilitate apărută ulterior procesului de albire. Tratamentele de albire dentară sunt personalizate pentru fiecare pacient în funcție de cauzele care au provocat pierderea albului natural al dinților: alimentație, fumat, vârstă. Albirea se realizează cu lampa revoluționară Beyond Polus - ultima generație de lămpi cu tehnologie led cu lumină rece.

Rezultatul? Dinți mai albi fără riscuri și sensibilitate post-albire!

Companie

Implant Consult - Echipa noastră de profesioniști este aici pentru a vă ajuta să zâmbiți mai mult!

Politică de Confidențialitate
Hartă Site

 

 

Contact

 • Telefon:
  +40.347.404.001 / +40.247.317.402 / +40.722.205.002 / +40.723.518.022
 • Email:
  info@implant-consult.ro
 • Adresă:
  Strada Libertății 7, Alexandria
  Cod 140009, Teleorman, România